top of page

Tehvandi rajaolud pole kunagi varem paremad olnud

Loetud päevade pärast astub Otepää BMW IBU maailmakarika etapil starti laskesuusatamise maailmaparemik. Tehvandi suusastaadion on kaetud paksu lumevaibaga ning lumepuudus korraldajaid ei kimbuta.


Foto: Hendrik Osula


Otepää maailmakarika etapi võistluskomitee esimehe Hillar Zahkna sõnul on rajaolud Tehvandil paremad kui kunagi varem. “Rajaolud Tehvandil on praegu suurepärased. Vaevalt, et nad kunagi paremad on olnud,” ütles Zahkna. Kui ülemöödunud aastal jäi Otepääl suurvõistlus ära lumepuuduse tõttu, siis sel korral on Zahkna sõnul lund kõikjal piisavalt. “Pigem oleme pidanud tegelema lume ära vedamisega, seda nii lasketiirust kui parklatest,” lisas ta.


Järgnevad päevad lubavad väga soodsat prognoosi nii korraldajatele kui võistlejatele. “Öine külm aitab palju ning päevane plusskraad meid ei mõjuta,” lisas Zahkna. Ta ennustab, et võistluspäevadel on rajad kiired ja distantside läbimisajad saavad olema väga kiired. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade.


BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp toimub Otepääl 10.–13. märtsini 2022. Võistluspaik avatakse iga päev kolm tundi enne esimest starti, seega on pealtvaatajatel võimalus juba varakult ilusat ilma nautima tulla. Enne võistlust saab uudistada kohaliku kultuuri teed ja veeta aega toitlustus- ja müügialal. Lisaks on pere pisematele ettenähtud spetsiaalne lasteala.

bottom of page