top of page

Marulise aplausiga finišeerinud leedukas Strolia: tänasel võistlusel oli kaks külge

Laupäeval, 12. märtsil olid Otepää BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapil kavas meeste ja naiste ühisstardist sõidud. Päikeselisesse Tehvandi Spordikeskusesse oli kohale tulnud ligi 6000 pealtvaatajat.


Meeste arvestuses tõusis poodiumi kõrgeimale astmele norralane Vetle Sjåstad Christiansen, kes läbis kõik tiirud puhaste paberitega. Teise koha saavutas prantslane Quentin Fillon Maillet ning kolmanda norralane Sivert Guttorm Bakken, kes Otepääl esmakordselt maailmakarika pjedestaalile pääses.


Ainsana Baltikumist oli meeste võistlusel stardis leedukas Vytautas Strolia. Vaatamata kuuele trahviringile, võeti mees finišis vastu marulise aplausi saatel. Strolia enda sõnul oli tänasel võistlusel kaks külge. “Ühest küljest ei tundnud ma end rajal füüsiliselt väga hästi. Teisalt aga oli imeline tunne nii stardis kui rajal, sest mu ümber oli nii palju kaasaelajaid,” kirjeldas mees. Ta lisas, et oli väga õnnelik, et sai täna startida kolmekümne parima mehe seas. “Ma olen kaua sellest võimalusest ja Otepää võistlusest unistanud. Kõik oli rohkem kui täiuslik,” ütles Strolia.


Naiste ühisstardiga sõidu võitis rootslane Elvira Öberg, kes eksis lasketiirus ühel korral. Teise koha sai sakslanna Denise Herrmann ja kolmanda maailmakarikasarja üldliider Marte Olsbu Röiseland.


Elvira Öbergi sõnul on tal väga hea tunne olla taas poodiumil. “Viimane ring oli mulle väga raske, sest teadsin, kes on mu selja taga. Fännid andsid mulle energiat, et tõsiselt pingutada,” lisas Öberg. Naise sõnul olid tal juba varasemast ajast Otepäält positiivsed mälestused ning neid tuleb järjest juurde. Ka 2018. aastal võitis Öberg Otepääl toimunud juunioride maailmameistrivõistlustel oma esimesed rahvusvahelised kuldmedalid.


Pühapäeval, 13. märtsil on Otepääl kavas segateade ja paarissegateade. Võistluspaigas ootab pealtvaatajaid kohalik kultuuritee, müügi- ja toitlustusplats ning spetsiaalne lasteala.

bottom of page