top of page

Jacquelin: Otepääl on tõeline laskesuusatamise perekond

Pühapäeval, 13. märtsil olid Otepää BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapil kavas segateatesõidud. Tehvandi Spordikeskusesse oli sarnaselt laupäevaga kohale tulnud ligi 6000 pealtvaatajat.


Viimane võistluspäev Otepääl tõi endaga kaasa päikeselise ilma, toetava publiku ja hulganisti häid emotsioone. Segateatesõidu võitis ülekaalukalt Norra teatevõistkond koosseisus Sivert Guttorm Bakken, Vetle Sjaastad Christiansen, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, kes kasutasid kokku seitse varupadrunit. Teisele kohale platseerus Rootsi teatemeeskond ning kolmandale Prantsusmaa. Prantsusmaa avavahetust alustanud Simon Desthieux väljendas finišeerides ilmselt iga võistleja tänaseid tundeid. “Täna oli suurepärane päev – päike ja suurepärane õhkkond. Eesti inimesed on fantastilised,” ütles Desthieux.

Tund pärast segateatesõitu kõlas stardipauk paarissegateatele, kus osutus edukaimaks taas Norra võistkond. Marte Olsbu Röiseland ja Sturla Holm Lægreid võitsid kuldmedali, kasutades kokku vaid kaks varupadrunit. Teise koha võttis Rootsi ja kolmanda Saksamaa. Röiseland rääkis, et ta ei olnud pikalt paarissegateates startinud. “Võistlus oli väga huvitav. Ma ei ole pikalt sellel distantsil startida saanud ja see osutus väga lõbusaks, “ ütles Röiseland.


Paarissegateatega lõppeski esmakordselt Otepääl toimunud BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp. Prantslase Emilien Jacquelini sõnul oli Otepää kokkuvõttes ideaalne koht võistlemiseks. “Me alati räägime laskesuusatamise perekonnast. Otepääl on see kindlasti olemas,” ütles mees. Etapi korraldamine uues asukohas tuleb Jaquelini sõnul kasuks kõigile – sportlastele, pealtvaatajatele ja korraldajatele.


Järgmine BMW IBU maailmakarika etapp Otepääl on planeeritud 2026. aastaks. 2024. aastal selgitatakse Tehvandi Spordikeskuses välja noorte ja juunioride maailmameistrid.



bottom of page