top of page

Otepää korraldab lisaks 2022. aastale MK-etapi ka 2026. aastal

Esmakordselt peetakse BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp Otepääl 10.-13. märtsil 2022, mis ei jää aga kaugeltki viimaseks Eestis toimuvaks maailmamastaabiga spordipeoks. Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) avaldas järgnevate aastate võistluskalendri, kuhu kuulub veel mitu Eestis peetavat laskesuusatamise suurvõistlust.


Foto: Jarek Jõepera

2022. aasta märtsis koguneb maailmakarikaetapi neljaks võistluspäevaks Otepääle kogu maailma laskesuusaparemik, kellest paljud on varem Tehvandi Spordikeskuses noppinud tiitleid nii juunioride maailmameistrivõistlustel kui Euroopa lahtistel meistrivõistlustel. MK-etapi korralduse usaldas IBU Eestile ka 2026. aastaks, kui Otepääl toimub järjekorras juba teine maailmakarikasarja võistlus.


2024. aastal selgitatakse Tehvandi Spordikeskuses välja ka noorte ja juunioride maailmameistrid. Korra varem, 2018. aastal on Otepääl noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi juba korraldatud. Toonaste tiitlivõistluste edukas läbiviimine sillutaski teed maailmakarika etapi korraldamisele. „Iga rahvusvahelise võistluse korraldamine on omamoodi suur väljakutse, kuid tänasel päeval saame öelda, et oleme maailmakarika etapiks rohkem valmis kui kunagi varem ja seda on tunnustanud ka IBU,“ sõnas Otepää maailmakarika etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol.



IBU maailmakarikasarja võistluste direktor Borut Nunar rääkis ERR-ile antud intervjuus, et aastaid tagasi oli Otepää väga keskpärane laskesuusakeskus ja korraldusmeeskond alustas praktiliselt nullist. Nüüd saab Nunari sõnul aga rääkida väga kaasaegsest võistluspaigast. „Võistlusdirektori sõnad kinnitavad, et oleme arendanud Tehvandi Spordikeskusest A-litsentsiga võistluspaiga, kus on väga heal tasemel rajatised ja võimalused rahvusvahelise tasemega laskesuusavõistluste korraldamiseks," ütles Nigol, „Otepää piirkonnas on ka piisav hulk majutus- ja teenindusvõimalusi, mis on suurvõistluste läbiviimiseks olulised."

Juunioride võistluskalendrisse on oma koha kinnitanud ka Haanja, kus 2023. aastal peetakse esmakordselt IBU juunioride karikasarja etapp. Kuigi juunioride karikasari pidi Haanjasse jõudma juba 2021. aastal, siis koroonaviiruse laialdase leviku tõttu tühistati kõik etapid.

10.-13. märtsini 2022 Otepääl toimuva maailmakarikaetapi piletimüük algab juba aasta varem 4. märtsil 2021. Soetada on võimalik ühe, kahe ja nelja päeva pileteid nii rajale, staadioni-, tiiru- kui ka VIP-tribüünile. Esimesele 1000 piletile kehtib soodushind.


bottom of page