top of page

IBU noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste medalid jagunesid 15 riigi vahel

23. veebruarist 2. märtsini 2024 võõrustas Otepää IBU laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid, mille käigus peeti 18 võistlust ja jagati välja 54 medalit. 


Noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused tõestasid, et laskesuusatamise tulevik pole pelgalt suurte laskesuusariikide päralt, sest poodiumile tõusid lausa 15 erineva riigi esindajad. Medali said kaela Norra, Rootsi, Soome, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Tšehhi, Ukraina, Slovakkia, Poola, Bulgaaria, Eesti, Horvaatia, Sloveenia ja Austria sportlased. Enim medaleid viis koju Norra koondis, kellele järgnesid Prantsusmaa ja Saksamaa. Viimasel võistluspäeval tuli sportlastele kaasa elama ka Eesti vabariigi president Alar Karis koos abikaasa Sirje Karisega. 


Foto autor: Reiko Kolatsk.

Eesti koondisele võitis noorte ühisstardist sõidus hõbemedali Jakob Kulbin, kes veel mõni päev varem võitles külmetushaigusega. Kulbin läbis neli lasketiiru puhaste paberitega, kuid samuti eksimatult lasknud norralase Kasper Kalkenbergi suusasõidu vastu sel korral ei saanud. "Ideaalne võistlus kindlasti ei olnud, selleks oleks pidanud võitma, et ideaalne oleks," ütles Kulbin, "Ühe korra olen elus varem neli lasketiiru eksimusteta läbinud, aga seda individuaaldistantsil, kus see on mõnevõrra kergem." Noorte sprindidistantsil tõi Kulbin Eesti koondisele kõrge 5. ja Yaroslav Neverov 7. koha. 


IBU noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused on Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) võistluskalendris kõige mahukam võistlus. “Korraldajate jaoks on noorte ja juunioride maailmameistrivõistluste läbiviimine väljakutsuv just sportlaste ning võistluste arvu poolest,” ütles korralduskomitee esimees Aivar Nigol, “Üheskoos 250 vabatahtliku ja kogenud korraldusmeeskonnaga saime korraldusega edukalt hakkama.”


Äsja lõppenud võistlused on Otepää korraldusmeeskonna jaoks hea ettevalmistus 2024. aasta suvel,  22.–25. augustini Otepääl toimuvateks suvebiatloni maailmameistrivõistlusteks, kuhu on oodata laskesuusatamise tipptegijaid. 2025. aasta talvel toimub Otepääl kaks IBU karikasarja etappi, 2026. aastal BMW IBU maailmakarikaetapp ja 2027. aastal BMW IBU maailmameistrivõistlused.


bottom of page