top of page

ERR toodab Otepää MK-etapilt suurejoonelist telepilti

Eeloleval talvel, 10.–13. märtsil kogunevad maailma tipplaskesuusatajad Otepääle, kus toimub Baltikumi esimene BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp. Ühtlasi on tegemist seni suurima Eestis toimuva laskesuusavõistluse teleülekandega.


Maailmakarikasarja toimumispaikade nimistusse lisandub eeloleval 2021/22 hooajal Otepää, kuhu oodatakse ligi 12 000 pealtvaatajat. Laiemale publikule valmistab Otepää maailmakarika etapi korralduskomitee koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga ette läbi aegade suurimat teleülekannet Tehvandi laskesuusastaadionilt. Parema telepildi tootmiseks nihutati hiljuti ka lasketiiru kaitseseinu.


Otepää laskesuusatamise maailmakarika etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol, ERRi juhatuse esimees Erik Roose ja teleülekande peaprodutsent Rivo Saarna kohtusid Tallinnas ja sõlmisid kokkuleppe ajaloolise teleproduktsiooni osas. „Otsepilt, mida toodavad 30 kaamerat, jõuab nii staadionipubliku ette kui kümnete miljonite fännideni üle kogu Euroopa,“ ütles teleülekande peaprodutsent Rivo Saarna. Kohapeal paigaldatakse ekraanid paigaldatakse nii staadionile kui rajale.


Vasakult paremale: Aivar Nigol, Erik Roose ja Rivo Saarna.

BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp toimub Otepääl 10.–13. märtsini 2022. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade. Tiirutribüünile jagub veel viimaseid kohti neljapäevaks ja reedeks ning ka suusastaadionitribüün täitub tõenäoliselt enne hooaja algust.

bottom of page