top of page

2024. aasta suvebiatloni maailmameistrivõistlused peetakse Otepääl

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) otsustas 2024. aasta suvebiatloni maailmameistrivõistluste korraldusõiguse anda Otepääle. Suvised tiitlivõistlused toimuvad Otepääl Tehvandi Spordikeskuses 19.–25. augustini 2024.


“Suvebiatloni maailmameistrivõistluste korraldamine on meie jaoks väga oluline sündmus, kuna tegemist on tiitlivõistlustega,” ütles Otepää suvebiatloni maailmameistrivõistluste korralduskomitee esimees Aivar Nigol. “Suvebiatloni korraldusettepanek tehakse nö otsepakkumisena, mis näitab, et IBU usaldab Otepää korraldusmeeskonda,” lisas Nigol.


Foto autor: Hendrik Osula

Tegemist on kolmanda korraga, kui suvebiatloni maailmameistrid Otepääl selguvad. Suvised tiitlivõistlused on varem Tehvandi Spordikeskuses toimunud 2007. ja 2016. aastal. “IBU pöörab suvebiatlonile järjest enam tähelepanu, mistõttu pole laskesuusatamine spordimaailma fookuses enam ainult mitte talvel, vaid ka suvel,” ütles Nigol.


2027. aastal toimuvad Otepääl ka talvised laskesuusatamise maailmameistrivõistlused ning aasta varem maailmakarika etapp. “Otepää suvebiatloni maailmameistrivõistlustele on kindlasti oodata maailma tippe, sest kõik tiimid on huvitatud talviste tiitlivõistluste eel Tehvandi radadega tutvumisest,” sõnas Nigol. “Suviste tiitlivõistluste korraldamine on 2027. aasta maailmameistrivõistluste vaates ka korraldusmeeskonnale hea praktika,” lisas Nigol.


19.–25. augustini 2024 toimuvate suvebiatloni maailmameistrivõistluste täpne võistluskava kinnitatakse hiljem.



bottom of page