top of page

MK-poodiumile tõusnud Voigti tervitab finišis alati kaksikvend

10.–13. märtsini Otepääl toimuval BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapil oli täna kavas naiste sprindivõistlus, kus krooniti võitjaks prantslanna Julia Simon (0+1). Teise koha saavutas sakslanna Vanessa Voigt (0+0) ja kolmanda norralanna Karoline Knotten (0+0).

Esimest korda maailmakarikasarjas poodiumile pääsenud Voigt sõnas, et ei uskunud algselt, et sel hooajal medalini jõuab. “Tean, et olen lasketiirus edukas, kuid samas teadsin, et pean veel oma sõiduaega ja laskekiirust parandama. Ma tõesti ei oodanud seda medalit,” kirjeldas ta ning lisas, et on teise koha üle väga õnnelik.


Voigt nentis, et Tehvandi suusarada on küll raske, kuid pärast esimest ringi sai ta aru, et tal on jõudu ja jaksu ka kiiremini sõitmiseks. “Üritasin iga ring järjest rohkem pingutada,” kirjeldas ta. Palju jõudu andis ka toetav publik. “Mulle väga meeldib, et siinsed pealtvaatajad elavad kõigile väga valjult kaasa,” kiitis teise koha saavutanud Voigt publikut.


Finišis võttis Voigti vastu tema kaksikvend Kevin, kes on vabakutseline fotograaf. Kõigile, kes jälgivad sotsiaalmeedias tuntud sportlaseid nagu Johannes Thingnes Bö, Quentin Fillon Maillet või Marte Olsbu Röiseland, peaks Kevin Voigti nimi juba aastaid tuttav olema. Väga paljud tipplaskesuusatajad kasutavad just Vanessa kaksikvenna tehtud pilte, sest Kevin ei puudu oma kaameraga üheltki etapilt. Laupäeval, 12. märtsil saab vend õde taaskord finišis tervitada, kui kavas on nii meeste kui naiste ühisstardist sõidud.



bottom of page