top of page

MK-etapil tervitab rahvast maskott karu Otto

10.-13. märtsini Tehvandi Spordikeskuses toimuva BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapi esimesed stardid toimuvad juba loetud päevade pärast. Kõigi sportlaste ja pealtvaatajate rõõmuks elab võistlustele kaasa ka etapi ametlik maskott karu Otto.

Laskesuusatamise maailmakarikasarjas on kujunenud pikaks traditsiooniks, et võistluspaikades hoolitsevad nii sportlaste kui publiku hea tuju eest kohalikud maskotid. Näiteks Östersundis on see draakon Birger ja Anterselvas karu Bumsi. Hea meel on teatada, et nüüd siseneb rahvusvaheliste nimede hulka ka meie oma Otepääl sündinud maskott karu Otto.


Otto on sõbralik kollane karu. Laskesuusatamise maailmakarika etapp on esimene võistlus, kus Ottol avaneb võimalus varakult talveunest ärgata ning publikule rõõmu pakkuda. “Kõik on väga oodatud Ottot soojalt tervitama ja temaga koos võistlusmelu nautima,” ütles maailmakarika etapi turundusjuht Ergo Kukk.


Maskotiks valiti just karu, sest see sümboliseerib hästi võistluspaika - Otepää nimi tähendab “karu pead”. Otto kollane karvkatte on samuti toimumispaigaga seotud, sest Otepää valla vappi kaunistab kollane karu.


BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp toimub Otepääl 10.–13. märtsini 2022. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade. Võistluspaigas ootab pealtvaatajaid kohalik kultuuritee, müügi- ja toitlustusplats ning spetsiaalne lasteala.


bottom of page